Nieuw: VSC-cabaretclub

Naast de VSC-seizoensopening hebben we dit jaar nóg een première voor onze leden: de VSC-cabaretclub. In samenwerking met de Verkadefabriek en de Cabaretfirma bieden we onze leden een serie cabaretvoorstellingen aan. U bezoekt samen met andere leden van de vereniging drie cabaretvoorstellingen in de Verkadefabriek. Voorafgaand aan deze voorstellingen worden onze leden in een aparte ruimte ontvangen. Daar verzorgt Frank Verhallen van Cabaretfirma exclusief voor onze leden een voorbespreking bij de voorstelling. In de serie zit een mooie opbouw waardoor u, ondersteund door de inleidende colleges, een heldere inkijk krijgt in cabaret in Nederland, en inzicht in de verschillende stijlen en voorstellingen.

Kosten bedragen €54,- voor drie voorstellingen, inclusief de voorbesprekingen. Als lid ontvangt u tijdig het inschrijfformulier. Aanmelden kan uitsluitend voor de gehele serie.

Frank Verhallen is directeur van de Cabaretfirma en verantwoordelijk voor de cabaretprogrammering en -producties in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij o.a. biograaf van Youp van ’t Hek en schreef hij een imposant oeuvreboek over Freek de Jonge. Verhallen is een warm pleitbezorger van cabaret als theaterkunstvorm. Zijn opvatting is dat cabaret meer is dan een avondje lachen. Cabaretiers leveren een bijdrage aan het denken over onszelf en de wereld waarin we leven.

 

Voorstellingen VSC-cabaretclub seizoen 2019-2020

Rayen Panday ǀ Trigger 

woensdag 22 januari 2020, 19.00 uur

Waarom is al het nieuws tegenwoordig ‘Breaking News’? Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd? De overvloed aan triggers heeft juist een averechts effect. Alles, inclusief jezelf, maar de hele tijd bijzonder vinden… Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal?

Terwijl hij op zijn eigen, inmiddels succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven vertelt dwingt Rayen het ene na het andere lachsalvo af. En hij zingt heerlijke nummers, waarbij hij zichzelf op piano begeleidt.

 

Kasper van der Laan ǀ 1 Kilo 

zaterdag 15 februari 2020, 19.15 uur

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het je graag uit in zijn debuutvoorstelling ‘1 Kilo’. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en hilarisch. Kasper was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain. En nog iets om trots op te zijn: Kasper werd door de Volkskrant gezien als hét Comedytalent van 2019: ‘Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt.’

 

Kommil Foo ǀ Oogst 

woensdag 4 maart, 19.15 uur

Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil Foo op z’n best!